НУ ПОГОДИ

nu-pogodi

Ну, погоди!“ е съветско-руски анимационен сериал на московското студио „Союзмультфильм“, с режисьор Вячеслав Котьоночкин, създаден и излъчван в периода 1969 — 1986 г. Допълнителни серии са създадени през 1993 и 2006 година.

Класиката е наситена с изключителна динамика и разказва за Вълка, който иска да хване Заека, за да го изяде, но все не успява.  Заекът не върти подли номера, а вместо това е добродушен, понякога дори наивен, и винаги е готов да помогне на Вълка в беда.

Изображение: Вълкът е облечен в черни панталони, от които стърчи сивата му опашка, розова риза с жълта вратовръзка на сиви точки, зелена шапка от която се развяват черните му коси, боси крака, а от пръстите му стърчат черни нокти. Пуши цигара. Добродушното сиво зайче е облечено в зелен спортен екип от две части тъмно зелени панталони със светлозелена тениска и маратонки. Във фоайе с големи мраморни, оцветени в бяло и синьо плочи, разположени шахматно, пред стълбите Вълкът държи голям, сив чувал, пришит със синя кръпка. Така причаква зайчето, което се спуска по парапета.Ако то не усети опасността ще попадне в чувала, заедно с хилката , която държи  в ръка.

Описание:
Ирина Янакиева