Доброволци

Ако сте попаднали на тази страница, вероятно бихте искали да разберете как можете да помогнете на незрящите да усетят красотата на заобикалящия ни свят. В интернет има огромно разнообразие от фотографии и видеоклипове. Вие ги разглеждате и им се възхищавате. Усмихвате се, удивлявате се и не вярвате на очите си. От Мрежата се ползват хиляди хора, лишени от възможността да възприемат изображения и видео, тъй като зрението им е минимално или такова изобщо липсва. Не си струва да въздишате от съжаление заради това колко е  труден животът им.

Видели сте в социалните мрежи весела картинка, от която настроението ви се  е подобрило за секунди. Разкажете какво е изобразено на нея! Нека незрящият човек също се разсмее. Или току що сте изгледали прекрасен видеоклип. Опишете какво сте видели – как са били облечени хората, какво се случва наоколо, какъв е основният сюжет, кое ви се е сторило най-интересно и запомнящо се?

Наистина, трудно можем да сравним усещанията да гледаш снимка или видео и да прочетеш описание за тях. Но повярвайте – за незрящите прочита на такъв тип текстове е в пъти по-добър вариант  от нищо.

Обръщаме се с молба за сътрудничество към всеки, който умее да описва подробно и грамотно хора, животни, обстановки, видеоклипове!

За да станете доброволци:

  1. Запознайте се с основните насоки, важни за доброто описание.
  2. Свържете се с нас.