ПЛОДЧЕТАТА

plodchetata

Анимационен сериал, произведен в Испания от D’Ocón филмови продукции през 1987 г.

Пълноцветната анимация с мелодични песнички, разказва за историята на малкото момиче Кумба, което с помощта на плодовите си приятели, търси изчезналите си родители.

В парка поели към нови приключения в полукръг са застанали ананасчето Гаспачо, любознателния  банан Раничко, кактуса Трънчо и Кумба.

Кумба е малко момиче облечено в пола и бюстие направени от зелени листа. Тя има големи ококорени и весели очи, а в косата й, вързана на плитка, е вплетено жълто цвете.

Гаспачо е ананас с южен испански акцент, ексцентричен и поетичен, но много мързелив и винаги се забърква в неприятности.  Той е склонен да се хвали и да попада в беди, но е доказал, че е изобретателен. Кафеникавият ананас с карирана украска и топчест нос  има шапка от зелени листа. Затворил е очи сякаш размишлява и е  лапнал пръстите на лявата си ръка.

Бананът е жълт и продълговат. Всеки път вади от малката раница  по нещо огромно като балон, кораб, палатка и други, все удобни животоспасяващи инструменти. Той е склонен да се заяжда с Гаспачо, поради мързела и самохвалството му, но въпреки това се възхищава на чувството му за хумор и неговата находчивост.

Трънчо е зелен кактус с големи бодли, има форма на тенис ракета, но с крачета и ръчички. От главата  му стърчат три бодила приличащи на коса. Усмивката му е широка почти колкото лицето му.

Описание:
Ирина Янакиева