Кунг-фу панда

„Кунг-фу панда“  е американски комедиен компютърно-анимационен филм, продуциран от DreamWorks Animation и се разпространява от Paramount Pictures. Режисиран от Марк Осбърн и Джон Стивънсън по сюжета на Итън Рейф и Сайръс Ворис. Филмът излиза на екран от 6 юни 2008 г. Има и продължение – „Кунг-фу панда 2“

„Кунг-Фу Панда“ е историята на невъзпитана, ленива панда на име По, която е най-големия фен на бойния стил Кунг-фу.

Един ден По разбира, че е избран да изпълни древно предсказание и мечтата му да се бие рамо до рамо със своите легендарни идоли Тигрицата, Жерава, Богомолката, Пепелянката, Маймуната и техния мъдър учител Шифу.

Но докато бойците правят всичко по силите си да въведат безнадеждната мечка в тайнството на древното бойно изкуство, отмъстителният снежен леопард Тай Лунг готви коварен план, срещу който само По може да се опълчи.

Изображение:  На картинката е изобразена сърдита панда застанала на задните си лапи  в кунг-фу поза. Леко е приклекнала с дясното си краче и е готова да удари с дясната си горна лапичка. Гладката и козина е черна на цвят, а коремчето и главата снежно бели. Около сърдитите си очи има тъмна украса наподобяваща очила , а на главата си щръкнали уши в същия цвят. Пандата е облечена в светло кафяви къси панталони. На кръста си има пояс на жълти и кафяви райета. Обута е с обувки, характерни за бойния спорт.

Описание:
Малинка Александрова