Исус след свалянето от кръста

Сваляне от кръста

Снимката изобразява тялото на Христос ,след като е свалено от кръста на Голгота.Тялото на Исус е положено върху земята ,в основата на разпятието, след  като Йосиф  е помолил да им бъде разрешено да го свалят.

Дева Мария, Мария Магдалина и Йосиф,поддържат безжизненото тяло на Спасителя. Косата на Спасителя е пропита с  кръвта потекла след слагането на трънения венец. Отстрани до оплаквачите се е навел един от римските войници показващ почитта си. Най-вероятно това е Лонгин. Върху лицата на Мария,Мария Магдалина и Йосив е изписана  голямата мъка и болка от загубата на Христос.
Дървеният кръст зад тях е пропит с кръвта,пролята за да изкупи греховете на човеците.
Мария е във черни дрехи,главата и е покрита със черен шал.По ръцете и лицето и има следи от кръвта на Исус .Мария Магдалина е  със разпуснати черни коси. Въпреки, че по тялото на Исус все още стоят белезите от кръстните мъки, на лицето му е изписано спокойствие.Тялото е безжизнено,очите затворени ,лявата му ръка е отпусната на земята.Лицето е обляно в кърви,но той се е освободил от страданията, защото като Спасител на човечеството е приет при Бог Отец.

Източник: Сцена от филма „Страстите Христови“ на Мел Гибсън.

Описание:
Ирена Борисова
Забележка: Текстът няма за цел налагането на религиозни вярвания.