ФЕРДИ МРАВКАТА

ferdi-mravkata

Ферди Мравката е роден в Чехословакия и неговото оригинално име е Ferda Mravenec. Измислен е и нарисуван от чешкия илюстратор Ондржей Секора през 1933г.

Фреди има кръгла глава  от която стърчат две начупени антенки, продълговато черно тяло и тънки крачета. Той е жизнен, бодър, със спортен дух, обича честната игра и удоволствието от нея.  Живее в гората, където се е отдал на безкрайни приключения заедно с куп дребни твари като него – някои приятели, други врагове. Бръмбари, червеи, охлюви, щурци и скакалци, всякакви буболечки… И неговата любима Калинка-Гвендолин!

Гвендолин, по която въздиша Ферди мравката, има едно основно занимание – да пудри носа си и всячески да вгорчава живота на тайно влюбената мравка. Калинката има дълга руса коса, нацупени червени устни, малка френска барета и най-дългите и тънки крака на света.

Ферди мравката, с нови червени маратонки и червена връзка на черни точки е стъпил върху дълго зелено листо. Над главата му се вижда  част от жълто цвете. Ферди омайва своята любима калинка свирейки ѝ на китара. Гвендолин се е настанила удобно на червена гъбка, развяла е русите си коси и се възхищава на музиканта.

Описание:
Ирина Янакиева