Чарли Чаплин

charlie_chaplin

Чарли Чаплин е гениален актьор и режисьор известен най-вече с филмите си от ерата на нямото кино. Роден е през 1889 година,  починал през 1977.

Снимката е черно бяла. Чарли Чаплин се намира в помещения приличащо на чакалня на гара. Седнал е на пейка с дървена облегалка и мека долна част. Облечен е в костюм от дънков плат. Сакото му е закопчано, отдолу се подава дънкова риза. Краката му са прибрани един до друг, а в скута си държи красива порцеланова чаша за чай с чинийка. В чинийката има лъжичка. Раменете му са отпуснати. Главата му е наклонена леко настрани. Косата му е гъста, късо подстригана, черна, с вълнисти къдрици. Черният цвят на извитите му вежди сякаш е подсилен с грим. Очите му са очертани с черна очна линия. Има малки, смешни, също много черни мустачки. Ъгълчетата на устните му са извити едва забележимо надолу. Замислен е. Очите му са големи, черни, а погледът тъжен.

До него на пейката има малко кученце. Пухкаво, рошаво, с къси крачка. Езичето му е изплезено. Кученцето не обръща внимание на Чаплин и гледа в противоположната посока.

Описание: Стефка Проданова