Бийтълс

Бийтълс е британска поп/рок група, създадена през 1960 г. в град Ливърпул, Англия. Членовете на групата са Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, като в момента само двама са все още живи, това са Пол Маккартни и Ринго Стар . Групата е смятана от мнозина за най-популярния музикален акт в историята на музиката, повлияла развитието на поп културата през 60-те години на ХХ век. Бийтълс са най-продаваната музикална група в историята с 600 милиона продадени копия в света. Преди основаването на Бийтълс, Ленън, Маккартни и Харисън свирят в състава „Куоримен“, който след множество промени на имената, се спира на името „Бийтълс“.След като на барабаните се изреждат различни членове. Малко преди записа на първият сингъл се включва Ринго Стар. Корените на Бийтълс започват от скифъл, бийт и рокендрол музиката, популярни във втората половина на 1950-те. Мениджърът Брайън Ъпстейн оформя рок групата като професионален състав, насочен към поп звученето, а продуцента Джордж Мартин разработва студийните им записи. За кратко време бандата пожънва огромна популярност и на острова се заформя така наречената „Бийтълсмания“. Славата им се прехвърля и отвъд океана, където през 1964 г. повеждат „Британската инвазия“ – налагането на английски рок групи на американския поп пазар. Бийтълс прекратяват концертните си участия от 1966 г. и се ориентират към работа в студио, което ражда редица иновативни албуми. През 1970 г., след излизането на последния им албум „Let It Be“, Бийтълс се разпадат и всеки от тях започва успешна солова кариера. Ленън е застрелян през 1980 г. в Ню Йорк от вманиачен фен, а Харисън умира от рак на белия дроб през 2001 г. Останалите живи членове – Маккартни и Стар – продължават музикалните си кариери. „Ливърпулската четворка“ или „Удивителната четворка“, (както често са наричани, притежават най-много номер едно албуми в британските класации и продават повече сингли от който и да е изпълнител от острова. Позовавайки се на „АЗИА“, Бийтълс са най-продаваните музикални изпълнители в Америка с общо 178 мил. продадени копия. През 2008 г. групата оглавява класацията на Билборд за най-успешните изпълнители на всички времена, участвали в листата „Топ 100“, като до 2016 г. държат рекорда за най-много номер едно хитове в „Топ 100“. Съставът заема първо място и в списъка на списание „Ролинг Стоун“ от 2004 г. на „100-те най-добри изпълнители на всички времена“. Бийтълс получава десет награди „Грами“, една награда „Оскар“ за „най-добра оригинална песен от филм“ и 14 награди „Айвър Новело“. Цялата банда е включена в Залата на славата на рокендрола през 1988 г., а всеки от членовете поотделно е приет индивидуално в периода от 1994 до 2015. Също така Бийтълс заемат място и в класацията на списание „Тайм“ „Тайм 100: „Най-важните хора на века“ в категорията „Артисти и шоумени“.

На снимката се виждат 4 портрета (лица) на членовете от групата Бийтълс. Портретите са разделени на две групи – на първия ред са Ленън и Маккартни, а на втория – Харисън и Стар.
Първата снимка е на Джон Ленън едната част от лицето му е покрита със сянка и само дясното му око се отличава, другата половина е изцяло открита и осветена .Той е с коса до рамото кръгли очила дънкова риза и жълта тениска. Вторият портрет е на Пол Маккартни ,Тъй като е приближен повече се вижда основно само лицето му и съвсем малка част от косата му и лилава тениска. Той е с къса коса и леко набола брада . Долните две снимки са на Джордж Харисън и Ринго Стар, като и двамата имат доста сходни черти. На първата снимка от долния ред е портретът на Харисън . Фонът е бял. Той гледа напред към нас и е с мустаци , кафява коса до рамото с бретон разделен по средата и съвсем леко се показва черна яка от якето му . На снимката до него е Стар . И той като Харисън има мустаци , леко наклонен гледа към камерата със светла коса някъде до долната челюст , показва се бялата му риза с кафяви орнаменти Застанал е на черен фон с две бели пресичащи се линии.
Като цяло членовете на групата имат доста повече прилики в началото на създаването си . Прическите и дрехите им са напълно идентични , но така както стилът им на музика се мени така и техният личен стил започва да се променя индивидуално.

Описание:
Гергана Иванова