БИГ БЕН

big-ben

Биг Бен е една от най-емблематичните сгради не само в Европа, но и в света. Когато говорим за Англия или по-конкретно за Лондон, всеки се сеща за часовниковата кула с камбаната. С времето Биг Бен се превръща в любима забележителност за туристи и лондончани. Сградата неизменно присъства като фон в многобройни кино продукции, реклами, брошури и пощенски картички.

Часовниковата кула,която също е и камбанария е построена през 1858 г. Тя е най-голямата камбана с часовников механизъм. Намира се в северната част на Уестминстърския дворец. Създадена е по проектна архитекта Аугустус Пугин.

Биг Бен е висока сграда в кафяв цвят, часовниковата кула с камбанарията изглежда по-величествена през нощта. Цялата сграда е осветена и изглежда много по-голяма. Върхът на камбанарията е осветен в зелено, а големият часовник с бял циферблат изпъква по-ярко. Светлините на Биг Бен се отразяват в река Темза, край която се намира и сградата. Реката е спокойна и прекрасно отразява кулата, почти като огледало. На снимката се вижда и мостът с нощните лампи.

Описание:
Бинназ Хасан