Банкомат със собствено мнение – Видеоклип

Площад, пълен с хора. В единия ъгъл има сграда, а до входа има банкомат. Обикновено банкоматите имат екран с меню, от който се избират опциите за съответното банкиране. Но на този банкомат са му сложили начален, прозрачен от едната страна екран, на който е изписано съобщение, че е с гласови команди, а зад него има скрита камера, както и подслушвател. Участниците са три жени и двама мъже. На известно разстояние има поставен човек, който наблюдава от камерата реакцията на хората, вижда какво са въвели и им отговаря през радиостанцията, която се чува през говорителите на банкомата.

Всеки си поставя картата за да изтегли желана сума пари. Чува се стряскащ глас: „Добре дошли в гласовият контрол. За да продължите вашето действие кажете: „Продължи“.“ Всички гледат и се ослушват учудено, а  гласът продължава: „Не ви чуваме“. Чува се плахо: „Да“, а гласът ги подканя: „Сега кажете вашата парола, моля“. Хората се навеждат и плахо шепнат паролата си. Гласът продължава да ги будалка и им казва да я повторят, но по-високо. Хората се оглеждат изплашено, но я казват. След това гласът ги пита: „Колко пари искате?“. Някой иска 100. „Това са много пари“ – се чува гласът. Мъжът се съгласява на 50. Но гласът казва, че и това са много пари и му предлага да му даде 10, ако той каже, че иска 10. Мъжът се оглежда и видимо смутен се съгласява. Същото се повтаря и при другите, но с различни цифри.

След това гласът ги пита дали са щастливи. Не вярващи на ушите си те питат учудено: „Какво!?“. Очарователните дами са попитани за телефонният им номер.  Те са още по объркани, а гласът продължава: „Харесвате ли поп музиката?“.  Пита и още различни въпроси, като на един от тях мъжът отговаря с: „Не!“. Гласът го кара да се съгласи. Той се съгласява и казва: „Да“. Едно от момичетата е доста объркано и изнервено се провиква, че харесва поп музика. Тогава гласът му съобщава, че и това е грешен код и й казва да започне отначало. Видимо изнервени те започват да викат кода си, но гласът им ка зва да не викат и да не изпадат в паника. На мъжа пък му казва, че паролата на сметката му е била променена току що и ще трябва да му задържат картата. Така съобщава и на останалите, а те са видимо разтревожени и объркани, като жените реагират доста побъркващо.

Най-интересното следва след като гласът ги попита дали си искат картата обратно. Тогава всеки очаква да си я получи от автомата, но гласът се появява отзад и им я връчва, а те са в недоумение. Така завършва камерата –  той им казва, че са участвали в скрита камера и така те се успокояват.

Описанието за Вас направи Петър Станковски