БАМБИ

bambi

Автор: Феликс Залтен

„Бамби” е трогателна книга за едно сърненце, което още след първата майчина милувка трябва да стъпи здраво на краката си. Животът го учи на съобразителност и му дава сили да се справя с враговете, най-страшният от които е ловецът.

Изображение:

Прекрасна горска поляна, отрупана с пъстри цветя и  гъби, цветни храсти и много дървета, иглолистни и широколистни. На поляната щастливо и безгрижно си играят Бамби,  Тропчо и Цвете. Сладкопойни птички пригласят игрите им и летят с разперени крилца, а една лилава пеперуда е кацнала на късата опашка на Бамби. Дори и една дъга се е заиграла с тях.

Бамби е малка сърничка с жълтеникаво-червена козина с пъcтpa, пeтниcтa oкpacкa-мacииpoвĸa, която гo пpикpивa cpeд пъcтpaтa cянкa нa paзpeдeния гopcки лиcтaк. Главата й е малка, широка към големите кадифени очи и силно стеснена към муцуната. Предните крака са малко по-къси от задните готови за скок.

Цвете е скункс – дребен с издължено и набито тяло, къси, силни крака и дълга рунтава опашка. Дългата му и гъста козина има черно-бяла окраска.

Тропчо е малко сиво пухкаво зайче, бяло на гърдите.

Описание:
Ирена Янакиева