Плакат на филма „Титаник“

titanic

Представете си палубата на един кораб. Да, тази островърха част. Сега си представете, че сте долу във водата и тази точно остра част се е насочила право към вас. Едва ли не, сякаш корабът се е запътил да излезе от корицата и да ни потопи, ако сме в една малка лодчица.
Цветовете на кораба са скромни, но пък размерите му са далеч от тази характеристика. Дори само от предната част, която се забелязва на корицата подсказва, че корабът е наистина със впечатляващи размери. Почти целият е черен, но когато се стигне към по-високата част, преминава една жълта линия, а след това – последните три-четири метра са само бяло. В тази бяла секция вече се мъждеят тук и от двете страни кръгли прозорчета. Навярно тук са някои от стаите на пасажерите. А над прозорчетата се намира самата палуба, която е заобиколена разбира се със перила. Или така наречените прегради за сигурността на пътниците. Палубата на тази снимка е пуста и няма никого. Но пък там горе  в небето са отразени силуетите на двамата главни герои във филмът – Джак и Роуз.  Джак е младеж с руса права и леко дълга коса, която пада на нивото на очите му. Той е прегърнал със затворени очи нежно Роуз, която пък е с гръб към нас, но е нежно извила глава надясно.  Може би хем за да я видим, хем за да се облегне на своят любим. Роуз е девойка със пусната дълга коса на къдрици. А колкото до цветът и – чудновата смесица. Човек би казал в началото червена, после пък като се загледа някак си всъщност оранжавее, а после пък е кафява. Може би е по-точно кафява с оранжев оттенък.. 🙂  Тя гледа всъщност надолу, а не е със затворени очи като Джак. Някак си е сериозна…някак си като човек, който е преминал през много и някак си ни подготвя за краят на този филм.
Заглавието е посредата, а над него с малко по ситен шрифт е изписано на английски „Нищо на земята не би могло да застане между тях“

Описание: Виктория Василева